BURSA / MUDANYA - Dereköy İlkokulu

0(224)5686102
Dereköy Mudanya BURSA
Vizyon
Vizyonumuz: Okulumuza ait tüm paydaşlarla birlikte okul toplumunu oluşturan tüm tarafların desteğini esas alarak aranan, farklı projeleri üreterek hayata geçirip takip edilen, asrı yakalayıp bilgi toplumuna uygun, hayata ve bir üst öğrenim kurumuna başarılı bireyler yetiştiren yönüyle ilimizde model okul olmak.
Misyon
Misyonumuz: Öğrencilerimizi bir üst öğrenime hazırlayarak , çağımızın gereklerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak şekilde ruh ve beden sağlığı yerinde kendisine güvenen, ailesine, topluma, ve ülkesine yararlı, araştırıcı, üretken öğrencileri yetiştirmek için varız.
Ulaşım
Köyümüzde ulaşım sıkıntısı yaşanmamaktadır.Mudanya dolmuşları hem Mudanya hem de Bursa olmak üzere günde 3´er sefer gidiş geliş yapmaktadırlar.
Yerleşim Yeri
Köyümüz Mudanya ve Bursa arasında,çevresine göre daha alçakta kurulmuş eski bir Rum köyüdür.Köy halkı Lozan mübadelesiyle 1924´de Yunanistan´dan gelen Lozan Mübadillerinden oluşmaktadır.Köyümüzde eski Rum evleri ile tarihi bir kilise vardır.
Mudanya:17 km. Bursa:18 km.